2019-06-04 11:58Pressmeddelande

Djungelboken Nordost spelar på Folkteatern Gävleborg

Pressmeddelande den 4 juni 2019
Pressmeddelande den 4 juni 2019

Djungelboken Nordost spelas på Folkteatern Gävleborg den 15, 16 och 17 juni. Föreställningen är ett samarbetsprojekt med Rapatac aktivitetscenter Nordost, Kulturskolan i Gävle samt Folkteatern Gävleborg.

Under två år har Kulturskolan i Gävle arbetat aktivt med att möta nya målgrupper i stadsdelar som har låg representation i verksamheten. Målsättningen är att nå fler invånare i dessa områden och ge dem möjligheten att ta del av Gävles kulturliv i form av teater, samt få kännedom om Kulturskolans aktiviteter.

Hösten 2018 togs ett beslut om att satsa på området Nordost i Gävle. Kulturskolan och Rapatac aktivitetscenter Nordost bestämde sig för att göra ett större teaterprojekt tillsammans, där också Folkteatern Gävleborg kopplades in i samarbetet. Även nätverket SNÖ (stadsdelarna Gävle Strand, Nordost och Öster), som initierats av Gavlegårdarna och Gävle kommun, har stöttat projektet.

Satsningen resulterar i föreställningen Djungelboken Nordost där barn i åldrarna 7 till 13 medverkar. 40 barn, varav de allra flesta bor på Nordost, har under hela våren skapat musik, scenografi, kostym och repeterat tillsammans. Den kreativa processen har letts av Kulturskolans pedagoger i drama, dans, musik och bild. Cirka hälften av barnen står på scen som skådespelare, dansare och musiker. 

”Djungelboken Nordost är ett roligt och inkluderande projekt som gör scenkonst tillgänglig för fler. Det är viktigt att alla barn och unga, oberoende av bakgrund, erbjuds möjlighet både till eget konstnärlig skapande samt att få möta professionell konst och kultur”, säger Anna Thelin, producent på Folkteatern Gävleborg, om projektet.

Vad: Teaterprojektet Djungelboken Nordost spelar på Folkteatern Gävleborg, i samarbete med Kulturskolan i Gävle och Rapatac aktivitetscenter Nordost. 
Var: Folkteatern Gävleborg, N Rådmansgatan 23, Gävle
När: Premiär lördag den 15 juni, spelas sedan även den 16 och 17 juni, föreställningen startar kl 15.00 alla dagar. 

Biljetter till föreställningarna kan hämtas på Rapatac aktivitetcenter från den 3 juni, Staketgatan 39, Gävle. Föreställningen har fri entré.

Läs mer om Rapatac här
Läs mer om Djungelboken Nordost här


Om Folkteatern Gävleborg

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman Folkteatern Gävleborg har en publik som består av hela länets befolkning. Teatern har turnerat ända från starten, med allt från stora föreställningar till mindre berättarföreställningar, men spelar också på den egna scenen som är centralt belägen i Gävle.