2022-04-28 13:25Pressmeddelande

Föreställningen Stranden återupptas på scenkonstbiennalen Bibu

Foto: Michael TebinkaFoto: Michael Tebinka

Tillsammans med Bibu, Sveriges enda scenkonstbiennal med fokus på barn och unga, arrangerar Folkteatern Gävleborg Temaspår Funktion på festivalen som äger rum i Helsingborg den 17-22 maj. Ett omfattande program presenteras inom festivalen i syfte att inspirera fler scenkonstaktörer att vilja och våga skapa fullödig scenkonst för barn och unga med komplexa funktionsvariationer. I Temaspår Funktion ingår tre internationella gästspel samt två svenska produktioner, där föreställningen Stranden är en av dem.

Stranden är baserad på dikten Dover Beach av Matthew Arnold. Den producerades av Folkteatern Gävleborg och var en del av projektet Scen:se. För regi och koncept stod Tim Webb från Oily Cart Theatre i London. Stranden hade premiär i Gävleborg november 2018 och spelades i hela landet i samarbete med Riksteatern Barn och Unga.

Under vecka 18 återvänder Tim Webb till Gävle för att repetera upp Stranden inför stundande föreställningar på Bibu.

Oily Cart Theatre är högt ansedda såväl hemma i Storbritannien som internationellt för hög konstnärlig kvalitet och spetskompetens inom scenkonst för barn och unga med funktionsvariationer. Deras föreställningar är alltid musikaliska, visuella, sensoriska och mycket interaktiva.

Ensemble: Ulrika Beijer, Robert Hannouch, Eva von Hofsten, Oskar Webrell 
 
Regi: Tim Webb
Musik: Max Reinhardt
Koreografi: Debbie Bandara
Scenografi och kostymdesign: Petra Hjortsberg-Möller

För repbesök, intervjuer eller frågor kontakta Amanda Torsdotter, pressansvarig på Folkteatern.


Om Folkteatern Gävleborg

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman Folkteatern Gävleborg har en publik som består av hela länets befolkning. Teatern har turnerat ända från starten, med allt från stora föreställningar till mindre berättarföreställningar, men spelar också på den egna scenen som är centralt belägen i Gävle.


Kontaktpersoner

Amanda Torsdotter
Amanda Torsdotter
Kommunikationsstrateg