2024-01-05 08:00Pressmeddelande

Gästspel: Nyskrivet och musikaliskt om kärlek utan gränser

Foto: Robert Paraniak

Babyn i magen
- en teaterföreställning från Teater Gyllene Draken på svenska och arabiska om kärlek utan gränser.

Agnes och Medo blev kära, gifte sig och nu väntar de ett barn. Men Medo bor i Egypten och Agnes i Sverige. Barnet ska födas i Sverige och det är där de vill bo. Men det går inte. Medo får inte uppehållstillstånd i Sverige.

Det är en sann berättelse om Agnes och Medo och deras kamp om att få bo tillsammans med sitt barn i Sverige. I den här versionen är det babyn i magen som berättar. Det blir en tragikomisk och lekfull föreställning med mycket sång och musik. En kärlekshistoria från migrationens ingenmansland.

– Min vän Youssef hade berättat om Medo och Agnes situation - att Medo kanske inte skulle kunna vara med vid deras barns födelse. Jag pratade senare med Youssef om att vi försökt få till ett samarbete mellan Sverige och Egypten i åtta år och inte kommit någonstans frågade jag honom om vi ska vi lägga ner? "Nej, sa Youssef, jag vill!" Då kom det ur min mun helt oförberett - ”Då kan du spela babyn i magen!” På den vägen är det och nu, fyra år senare, har vi premiär i Gävle. Det känns väldigt speciellt för mig, säger Michael Cooke, regissör.

Premiär i Andreassalen i Andersberg, Gävle, lördag den 3 februari med efterföljande turné i Gävleborgs län. 

Babyn i magen är producerad av Teater Gyllene Draken, med stöd av Folkteatern Gävleborg.

Av: Lucas Svensson | Skådespelare: Agnes Kofoed Christianson, Mohamed Ismail, Youssef Salama Zaki | Regi: Michael Cooke | Scenografi och kostym: Annika Bromberg | Musikarrangemang: Agnes Kofoed Christiansson, Mohamed Ismail 


Om Folkteatern Gävleborg

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman Folkteatern Gävleborg har en publik som består av hela länets befolkning. Teatern har turnerat ända från starten, med allt från stora föreställningar till mindre berättarföreställningar, men spelar också på den egna scenen som är centralt belägen i Gävle.


Kontaktpersoner

Anna-Karin Berglund
Kommunikatör
Anna-Karin Berglund

Relaterad media