2018-11-13 12:14Pressmeddelande

Premiär för Stranden, inom projektet Scen:se

Pressmeddelande 13 novemberPressmeddelande 13 november

Torsdag den 15 november är det dags för urpremiären av Stranden, den första produktionen i projektet Scen:se.

Föreställningen är gjord specifikt för barnen med de allra svåraste funktionsvariationerna, utifrån deras behov och förutsättningar. Vi kan därför inte bjuda in som vanligt till denna föreställning, men vi kommer att kunna ta emot sex observatörer per föreställning. Dessa får, som det låter, observera föreställningen lite från sidan. Stranden kommer att spelas för max sex elever åt gången, samt för deras respektive assistenter. 

Du är välkommen som observatör till någon av föreställningarna i Hudiksvalls kulturhus, Rådmanssalen:
Torsdag den 15 november kl 10.00 eller kl 12.00 
Fredag den 16 november kl 10.00 eller kl 12.00  

Eller till någon annan plats i länet: 
Ljusdal v 47 | i Bollnäs v 48 | Bergjsö v 49 i | Ljusne v 50  

Målgruppen för Stranden är barn/unga i grundsärskolans träningsklasser och gymnasiesärskolans individuella program.

För att boka in din pressbiljett välj ort och datum och kontakta producent Anna Thelin anna.thelin@folkteaterngavleborg.se, tfn: 073-035 91 64

 

Projektet Scen:se

Scen:se är ett unikt treårigt projekt där konst skapas specifikt för barn och unga med svåra intellektuella funktionsvariationer. Syftet är att alla ska få möjligheten att uppleva konst och kultur oavsett funktionalitet eller behov.

Folkteatern Gävleborg producerar två föreställningar inom projektet, bägge i samarbete med välrenommerade engelska scenkonstnärer med lång erfarenhet av att arbeta för och med målgrupperna.

Första produktionen Stranden regisseras av Tim Webb och Debbie Bandara från Oily Cart Theatre. 
Medverkande: Hanna Edh, Eva von Hofsten, Arabella Lyons, Richard Sseruwagi

Scen:se är ett samarbetsprojekt mellan Hudiksvalls kommun, Glada Hudikteaterns supporterklubb,Riksteatern Barn och Unga, Hälsinglands Museum och Folkteatern Gävleborg.

Allmänna Arvsfonden samt Svenska Postkodsstiftelsen har beviljat pengar till projektet. Även Kulturrådet har gått in med bidrag.


 


Om Folkteatern Gävleborg

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman Folkteatern Gävleborg har en publik som består av hela länets befolkning. Teatern har turnerat ända från starten, med allt från stora föreställningar till mindre berättarföreställningar, men spelar också på den egna scenen som är centralt belägen i Gävle.


Kontaktpersoner

Amanda Torsdotter
Amanda Torsdotter
Kommunikationsstrateg