2018-11-07 12:00Pressmeddelande

Välkommen att recensera urpremiären av Rivers of Färila på Slottescenen i Ljusdal, lördag den 1 december kl 19.00.

Pressmeddelande 7 novemberPressmeddelande 7 november

Välkommen att recensera urpremiären av Rivers of Färila på Slottescenen i Ljusdal, lördag den 1 december kl 19.00. 

Den 2 december 1998 tog danslegenden Per Jonsson sitt liv, bara timmarna före urpremiären på sitt verk Rivers of Mercury. 20 år senare är det urpremiär på Rivers of Färila i Ljusdal – Pers hemtrakter. Rivers of Färila är inspirerad av Pers liv och verk, skriven och regisserad av Mattias Brunn. Med nykomponerad musik och koreografi varvas hälsingemystik, parallella tidsdimensioner, fantasi och tro med berättelsen om ett liv och en människa som inte längre finns med oss.

Vi hälsar dig med sällskap varmt välkommen till urpremiären av Rivers of Färila, eller vid annat valfritt tillfälle. Boka dina biljetter via press@folkteaterngavleborg.se eller genom att svara på detta mail. Presskontakt: Amanda Torsdotter, tfn: 026-54 65 19. 

 

Medverkande: Görgen Antonsson, Francoise Fournier, Anders Jacob, Björn Johansson, Magnus Samuelsson, Cecilia Wernesten | Manus och regi: Mattias Brunn | Koreograf: Carl Olof Berg | Scenograf och kostymör: Charlotta Nylund | Maskör: Linda Gonçalves | Ljusdesigner: Johan Sundén | Ljuddesigner: Bernt Karsten Sannerud | Kompositör: Görgen Antonsson 


Om Folkteatern Gävleborg

Folkteatern Gävleborg är en regionteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern har genom åren utmärkt sig för sitt specifika tilltal, musikalitet, annorlunda och inspirerande val av spelplatser, för hög konstnärlig nivå, undersökande arbetsprocesser och angelägna teman Folkteatern Gävleborg har en publik som består av hela länets befolkning. Teatern har turnerat ända från starten, med allt från stora föreställningar till mindre berättarföreställningar, men spelar också på den egna scenen som är centralt belägen i Gävle.


Kontaktpersoner

Amanda Torsdotter
Amanda Torsdotter
Kommunikationsstrateg